close
تبلیغات در اینترنت
دانلود آهنگ جدید
درباره ی حیوانات

درباره ی حیوانات

 طبقه بندی جانداران

http://rasekhoon.net/userfiles/Article/1392/05/03/00407322.JPG

 

«همه چیز در مورد حیوانات»


توضیحات و دسته بندی حیوانات

                                            1- بی مهرگان

                                              حیوانات

                                             2- مهره داران

                   1- اسفنج ها

                   2-کیسه تنان

بی مهرگان      3-نرم تنان      1-کرم ها هلقوی

                    4- کرم ها     2- کرم ها میله ای

                    5-بند پایان     3- کرم ها پهن

                    6- خار تنان                   1- ماهی ها

                                 2- پستان داران

               مهره داران      3- پرندگان

                                                      4- دو زیستان

                                                      5- خزندگان                                                  

آیا می دانید:

1- شتر در ۳ دقیقه ۹۵ لیتر آب می خورد!!!             2- حافظه ی ماهی فقط ۳ ثانیه است!!!

3- نهنگ آبی بزرگترین حیوان روی زمین است!!!      4- حلزون ها می توانند ۳ سال بخوابند!!!

5- تنها حیوانی که نمی تواند شنا کند شتر است!!!        6-تعداد چشمان عقرب به ۱۲ می رسد!!!

     7-مورچه ها هرگز نمي خوابند!!!                              8- عمر سنجاقک ۲۴ ساعت است!!!

9- پر سرعت ترین پستاندار یوز پلنگ است!!!          10-پروانه ها با پاهایشان می چشند!!!

    11- قلب ميگو در مغز آن است!!!                            12- اختاپوس سه قلب دارد!!!

 

حیوانات در معرض انقراض


«ببر بنگال»

http://www.sarmadipress.com/Uploads/Public/bookscover/sarmadmatlab/whitetiger.jpg  ببر بنگال را معمولاًبرای استفاده از پوستش شکار می‌کنند. در حال حاضر تنها  30 تا 50 ببر بنگال در ناحیهکین‌زو چین وجود دارد. تجارت پوست ببر بنگال در حاضر بسیاری از بازارهای سیاه رافعال کرده است.

 
«فیل ‌های آسیایی»

http://www.sarmadipress.com/Uploads/Public/bookscover/sarmadmatlab/heyvan1.jpgفیل‌های آسیایی به دلیل عاجشان شکار می شوند تا در بازار سیاه به فروش برسند.  جنگل زدایی بی‌ رویه یکی دیگر از دلایل انقراض این نسل حیوانات است.


«گوریل»

http://www.sarmadipress.com/Uploads/Public/bookscover/sarmadmatlab/gorilla.jpgجنگل‌زدایی  یکی از دلایل کاهش جمعیت گوریل ‌هاست. شکار توسط بومی‌ ها به خاطر گوشت و به خصوص دست های این حیوان که گفته می‌ شود شانس به همراه می ‌آورد، نسل این حیوان را به خطر انداخته است.
 
«پاندا»

http://www.sarmadipress.com/Uploads/Public/bookscover/sarmadmatlab/panda.jpgهمه ما می‌دانیم که پانداها بیش از همه در معرض انقراض قراردارند. پانداها تنها از برگهای درختان بامبو تغذیه می‌کنند. پاندا ها خرس های بسیار حساسی هستند. در صورتی که به اندازه کافی بامبو وجود نداشته باشد، ‌پاندا ها می‌ میرند. جنگل‌ زدایی یکی از دلایل اصلی انقراض این حیوان زیباست.

«خرس قطبی»


http://www.sarmadipress.com/Uploads/Public/bookscover/sarmadmatlab/polar-bear.jpg


خرس­های قطبی به دلیل گرم شدن زمین و کمبود غذا و ماهی،آب شدن یخ‌ها در محل زندگی­شان به شدت در معرض تهدید قرار دارند، ‌به گونه‌ای که طیماه­ های اخیر در کانادا مواردی از هم ­نوع‌ خواری در میان آنها نیز دیده شدهاست.

 

 

 

جوک حیوانات

1- آیا میدانستید که بزبزه قندی اولین بز دیابتی تاریخ است!!!

2- طرف یه سگ فلج داشت. هر وقت دزدی می دید سگش رو می انداخت تو فرقون دنبال دزده میکرد!!!

ﮐﺮﻭﮐﺪﯾﻞ ﺧﺠﺎﻟﺖ ﻧﻤﯿﮑﺸﻪ ﺑﺎ ﺍﻭﻥ ﻫﯿﮑﻠﺶ ﺗﺨﻢ ﻣﯿﺬﺍﺭ!!!-3

4- یه مورچه عاشق مورچه همسایشون میشه؛ بعد از دو هفته میفهمه چای خشک بوده!!!

5- چند توله سگ برای باباشون تولد میگیرن روی کیک تولد مینویسن پدر سگ تولدت مبارک!!!

6- از یه مار میپرسن نظرت راجب به عشق و عاشقی چیه؟ میگه پدر عشق و عاشقی بسوزه….من یک سال به پای دختر همسایه نشستم بعد فهمیدم شلنگ بوده!!!

روایت هایی در مورد حیوانات

پيامبر خدا (ع) الاغي را ديد كه صورتش را داغ كرده اند، فرمود: مگر نشنيده ايد كه من نفرين كرده ام آن كسي را كه صورت حيوان را داغ كند يا بر چهره اش تازيانه زند؟

پيامبر خدا (ص) : حيوان را براي چموشي و سركشي كردن بزنيد، اما براي لغزيدن و به سر در آمدن نزنيد.

حسين بن علي (ع) چهل بار با شتر خود به حج رفت و يك تازيانه بر آن نزد.

پيامبر خدا (ص) : به صورت حيوانات نزنيند؛ زيرا آنها حمد و تسبيح خدا مي گويند.

 

 

بر گرفته از وبلاگ(www.mrs1380sadeghi.rozblog.com)

 

تهیه کنندگان:  محمد رضا صادقی

                                            علیرضا میر کیانی

                                                                   سجاد ارجمندی

                                                                                      علیرضا فاضلی

 

پاندای قرمز

3تا5 کیلو گرم وزن و 0/5 متر طول دارد.
این حیوان در جنگل های کوهستانی چین و بخش هایی از کوه های هیمالیا زندگی می کند.
این حیوان بر خلاف پاندای سفید به صورت خانوادگی زندگی می کند.
انها حیواناتی شب شکاراند. 
غذا انها میوه ی بلوط و جوانه ی گیاهان است و گاهی حشره ها و مهره داران را شکار می کنند.


 

 

طول این پاندا ها تا 1/5 متر و وزن تا 104 کیلوگرم و عمر ان ها به 20 سال می رسد.
وضعیت در خطر نابودی و دشمنش انسان است.
پانداهای سفید فقط در کوه های بلند 3 ناحیه دور افتاده در چین یافت می شود.
این جانور حدود 12ساعت از کل روز را به جویدن گیاه بامبو اختصاص داده است.
پانداها 1استخوان اضافی در پنجه های خود دارند که به او کمک می کنند که گیاه بامبو را محکم تر نگه دارد. 

 

Pelicans (پلیکان)

 

پلیکان ها وقتی ماهی را می گیرند با 13 لیتر آب اضافه آن را به سطح آب آورده و بعد آب دهان خود را خالی کرده و در این مدت مرغان دریایی دیگر سعی کش رفتن ماهی را دارند.
آن ها می توانند مسافت ها بدون بال زدن از روی آب پرواز کنند.
نزدیکترین خیشاوندان زنده ی پلیکان:رکس و اسکوپوس
 

دلقک ماهی

 


دلقک ماهی با شقایقی که در آن زندگی می کند خوب کنار آمده است آن شقایق ها سمی هستند و فقط دلقک ماهی هست که به سمش عکس العملی بروز نمی دهد پس وقتی خطر رخ می دهد ماهی به داخل شقایق رفته و از شر دشمن در امان می ماند.
این ماهی که در آب های گرم زندگی می کند در بسیاری از خانه ها به عنوان ماهی زینتی در اکواریوم نیز شناخته می شود.
و از این ماهی رنگارنگ و زیبا کارتونی به نام نمو نیز ساخته اند.
این ماهی به رنگ های سیاهو سفید و نارنجی و سفید و قرمز تیره و قرمز و سفید هم پیدا می شود


 

 

 





ادامه مطلب
 

یک لاک پشت عجیب

 

این لاک پشت که دارای یکی از قوی ترین آرواره ها جهان است به نظر من روش شکار عجیبی هم دارد.

این لاک پشت می تواند با توجه به رنگ پوست ولاک ان که مانند صخره است استتار جالبی را از خود به نمایش بگذارد.

او برای شکار یک گوشه استتار میکند و زبان خود را که نوک تیز است مانند یک کرم تکان می دهد و وقتی ماهی ها برای خوردن ان می آیند آرواره ها بسته می شود و ماهی بعد از چند ثانیه می میرد آرواره ی این لاک پشت به قدری قوی است که میتواند دست یا انگشت یک انسان را قطع کند. گاهی طول این لاک پشت به بیش از یک متر هم می رسد.

 

یک نوع مرغ دریایی

 


این مرغ دریایی که در اطراف قطب شمال زندگی می کند در آمریکای شمالی بیش تر است. از فاصله ی سی متری شیرجه می زند و حدودا اندازه ی غاز وحشی است یک کم بزرگ تر. 
موقع ی شیرجه زدن سرعتش 8 کیلو متر بر ساعت است و راحت سطح آب را می شکافد. وقتی شیرجه می زند تا پنج متر پایین می رود.
ماهی خوار است و به صورت دسته جمعی زندگی می کنند. با زدن نوک های خود به هم علاقه ی خود را به یک دیگر نشان می دهند و گسترده ی بال آن ها یک تا یک و نیم متر است

هدهد

 

این پرنده به نام شانه به سر هم شناخته می شود و از حشرات و کرم ها و سوسک ها تغذیه می کند .
حتما شما داستان هدهدی که قاصد حضرت سلیمان بود را شنیده اید که در قرآن هم مشهور است و حتی درباره ی آن تا کنون چند فیلم و چند کارتون ساخته اند.
این پرنده در تنه ی درختان لانه می سازد و از سینه تا بالای این پرنده به غیر از سر کاکل آن حدودا صورتی نخودی است و از کمر به پایین سفید و سیاه راه راه و دارای نوکی کمی دراز است  


 

تشی

 

این حیوان بزرگ ترین جونده ی ایران هست و بیش تر بدنش از خار پوشیده شده به همین دلیل خیلی حیوانات وحشی به این موجود کاری ندارند.
بر خلاف نوشته های بسیاری این حیوان نمی تواند تیغ های خود را پرتاب کند و فقط آن ها را باز می کند و حمله می کند که البته با این روش حیواناتی مثل پلنگ یا یوز را به کام مرگ رسانیده است.
وقتی آدمی از جلو به این حیوان نگاه می کند آن را خیلی بی خطر احساس می کند مثل خود من.
این حیوان اغلب ریشه و گیاه می خورد و نوعی آفت کشاورزی محسوب می شود.



 

نوع مطلب : پستان داران 

رکس یا منقار کفشی

 

این پرنده در کنار آب ها و باتلاق ها و آبگیر زندگی می کند یک جا بدون حرکت می ایستد و وقتی طعمه به او نزدیک شد با یک شیرجه آن را شکار می کند.
این پرنده یک تاج دارد و در دهان خود برای جوجه هایش آب می برد حدودا 75%متر است و اغلب ماهی می خورد 
این پرنده یکی از نزدیک ترین خیشاوند زنده ی پلیکان است


 

خرس تنبل

 

این خرس از شصت میلیون سال پیش تا الآن بر روی زمین زیسته است از ناخن های بلندش برای چسبیدن به درخت یا جابه جا شدن از یک درخت به درخت دیگر استفاده می کند.این خرس اغلب وقت خود را در روی درختان است و بعضی اوقات مثل تصویر بالا از درخت آویزان می شود ( برای استراحت و...)

می تواند نفس خود را در زیر آب حدود نیم ساعت حفظ کند و چون منطقه ی زندگی این حیوان تا  کنار دریا نیز میرسد شناگر ماهری هم است .

در ده روز یک بار به دستشویی میرود( البته خب باید توجه داشت که این حیوان بسیار تنبل است و انرژی کمی مصرف می کند پس غذای کمی هم می خورد )و بعد از این کار دو چهارم تا سه چهارم وزن خود را از دست میدهد!!!

البته تنبلی این حیوان باعث  می شود که کمتردرمعرض دید دشمنانش قرار گیرد چون او خیلی سرو صدا نمی کند تا حیوانات او را ببینند.



زیبا ترین مرغابی دنیا

 


این مرغابی در چین زندگی می کند و پر های رنگارنگ و مدل داری دارد البته در این تصویر چون خشکش کرده اند پر هایش به هم ریخته است نام این مرغابی ماندارین است.

این پرنده چندین رنگ در پر هایش دیده می شود مثل : سبز لجنی براق - بنفش براق - نارنجی - سیاه - سفید - آبی پررنگ

این پرنده حدودا اندازه ی مرغابی های دیگر است.



پافین

 

این پرنده ی کوچک در نواحی سرد سیر (قطب شمال و  اطراف آن) زندگی می کند و گاهی ده ماهی را یک جا در دهان گرفته و پرواز می کند این پرنده نوک بزرگی دارد که من آن را از روی نوکش و رنگ نوکش می شناسم (البته رنگ نوک این حیوان در زمستان زرد تیره یا تیره تر می شود).

پافین دارای سه گونه است .

این پرنده بسیار تپل به نظر می رسد ولی برخلاف چیزی که شکمش نشان می دهد بسیار تند پرواز می کند.

 

 

دانستني هايي بسيار جالب در مورد حيوانات که نمي دانستيد

 

آيا مي دانستيد که :

اختاپوس سه قلب داردچشم های شتر مرغ از مغزش بزرگتر است.

آیا میدانید:شتر مرغ از سریع ترین حیوانات است.طول هر قدم این حیوان به ۵ متر و سرعتش به ۷۰ کیلو متر میرسد.

آیا میدانید:گربه ها می توانند بیش از یکصد صدا با حنجره خود تولید کنند در حالی که سگ ها کمتر از ده تا.

 آیا می دانید:ادرار گربه زیر نور سیاه می درخشد.

آیا می دانید:اگر یک ماهی قرمز را در یک اتاق تاریک قرار دهید کم کم رنگش سفید می شود. 

آیا می دانید:قلب جوجه تیغی در حالت عادی ۱۹۰ بار در دقیقه میزندو در دوران خواب زمستانی به ۲۰ بار دقیقه کاهش می یابد.

آیا میدانید:گونه ای از خرگوش قادر است ۱۲ ساعت پس از تولد جفت گیری کند.

آیا میدانید: پرنده ای که دربار حضرت سلیمان خدمت می کرد هدهد نام داشت.

آیا می دانید:شتر در ۳ دقیقه ۹۵ لیتر آب می خورد.

آیا می دانید:بین انواع خرس خرس پاندا بزرگ ترین جمجمه  را دارد

آیا میدانید:وقتی مگس بر روی یک میله ی فولادی می نشیند میته ی فولادی به اندازه ی دو میلیونیم میلی متر خم می شود.

آیا می دانید:تنها حیوانی که نمی تواند شنا کند شتر است.

آیا می دانید:سوسک ها سریع ترین جانوران ۶ پا می باشند با سرعت یک متر در ثانیه.

آیا میدانید:پروانه هنگام نشستن روی گل بال های خود را به صورت عمودی نگه می دارند تا کمتر توجه ی پرندگان حشره خوار را به خود جلب کنند.

آیا می دانید: حافظه ی ماهی فقط ۳ ثانیه است.

آیا می دانید:کلاغ و دارکوب و عقاب باهوش ترین پرندگان هستند

آیا می دانید:خرچنگ های ماده پس از جفت گیری زوج خود را می کشند و می خورند.

*  مار ناشنواست و محیط اطراف خود را با ارتعاشی که از زمین دریافت می کند احساس می کند.

* لاشخور ها قادر به دیدن یک موش کوچک از ارتفاع ۴ کیلو متری می باشد.

* مورچه ها شمردن بلندند و قدم هایشان را برای مسیر یابی می شمارند.

* فقط قورباقه نر قور قور می کند.

* هر چشم مگس از ۱۰ هزار عدسی تشکیل شده است.

* نهنگ ها عاشق می شوند و در طول سفر با یکدیگر آواز می خوانند.

* حلزون ۱۰۰ دندان دارد و با آن برگ ها را ریز می کند.

* حلزون ها می توانند ۳ سال بخابند.

* تمامی پرندگان تخم گذار دارای حس لامسه است.

* زنبور های عسل کندوی خود را با دقت یک دهم میلی متر می سازند و در ساختن از کرک های لامسه خود به عنوان وسیله ی اندازه گیری استفاده می کنند.

* گربه ماهی بیشتر از ۲۷ هزار عضو چشایی دارد.

* حشراتی مانند:مورچه و زنبور دیکتاتوری دارند.

* اگر اکسیژن هوا بیشتر بود حشرات بزرگتر و حتی به اندازه شاهین می شدند.

* موی سطح بدن خرس های قطبی سفید نیست بلکه شفاف و بی رنگ است و بر اثر انعکاس نور سفید به نظر می رسد.

* کرگردن ها قادرند سریع تر از انسان بدوند.

* نهنگ آبی بزرگترین حیوان روی زمین است.

* زمان بارداری فیل به دو سال می رسد. 

* پنگوئن ها جانورانی قطبی اند که آنها را فقط می توان در قطب جنوب یافت.

* تعداد چشمان عقرب به ۱۲ می رسد.

* جمعیت میمون های بالغ به ۵۰ میلیون می رسد.

*تندرو ترین جانور روی زمین یوزپلنگ است که در دشت های آفریقا یا جنوب آسیا از جمله ایران زندگی می کند و سرعت آن به حدود ۱۲۰ کیلومتر در ساعت است.

* مقاومت موش صحرایی در برابر بی آبی بیشتر از شتر است.

* ۳۵ هزار نوع کفشدوزک در جهان وجود دارد.

* اولین حیوانی که از طرف خداوند به آن وحی شد زنبور بود.

*یک کورو کودیل نمی تواند زبانش را در بیاورد.

* جمعیت میمون های بالغ هند بر ۵۰ میلیون است.

* کرم های ابریشم در ۶۵ روز هشتاد و شش هزار برابر خود غذا می خورد.

* حس بویایی مورچه با حس بویایی سگ برابری می کند.

* شتر مرغ در ۳ دقیقه ۹۵ لیتر آب می خورد.

* زنبور برای تهیه ی ۱ کیلو عسل باید ۱۵۰ هزار  بار شهد حمل کند روی ۱۰ میلیون گل بنشیند و مسافتی معادل ۷ بار دور زمین را طی کند.

* اگر مخواهید از آرواره ی یک تمساح جان سالم به در ببرید باید انگشت هایتان را در چشمانش فرو کنید تا فورا به شما اجازه فرار بدهد.

* خوک ها به لحاظ فیزیکی بدنی قادر به دیدن آسمان نیستند.

* پروانه ها با پاهایشان می چشند.

 

.

قلب ميگو در مغز آن است

.

مورچه ها هرگز نمي خوابند

.

حلزون ها مي توانند تا سه سال بخوابند و در اين مدت هيچ غذايي نخورند

.

موريانه ها وقتي به موسيقي هوي متال گوش مي دهند چوب را با سرعت دو برابر مي خورند

.

مقاومت موش صحرايي در برابر بي آبي بيشتر از شتر است

.

صداي نهنگ آبي بلندترين صدايي است که يک موجود زنده مي تواند توليد کند

.

وقتي ملکه زنبور عسل وارد کندو مي شود، آواز خاصي را زمزمه مي کند، به اين منظور که زنبورهاي کارگر را تحريک کرده تا اگر ملکه ديگري وجود دارد به خاطر وي بجنگند

.

خرس هاي قطبي مي توانند تا ۲۵ مايل در ساعت (معادل تقريبا ۴۰ کيلومتر در ساعت) دويده و تا ۶ پا (۱٫۸۲ متر) در ارتفاع بپرند و همچنين با توجه به جنس موي بدنشان، توسط دوربين هاي مادون قرمز قابل تشخيص نيستند

.

يک اسب در طول يک سال ۷ برابر وزن بدن خود غذا مصرف مي کند

.

يک خرس قادر است با سرعت يک اسب بدود

.

کانگارو ها قادرند ۳ متر به سمت بالا و ۸ متر به سمت جلو بپرند

.

گونه اي از خرگوش قادر است ۱۲ ساعت پس از تولد جفت گيري کند

.

دارکوب ها قادرند ۲۰ بار در ثانيه به تنه درخت ضربه بزنند

.

موريانه ها قادرند تا ۲ روز زير آب زنده بمانند

.

فيل ها قادرند روزانه ۶۰ گالن آب ۲۵۰ کيلو گرم يونجه مصرف کنند

.

جغدها قادر به حرکت دادن چشمان خود در کاسه چشم نمي باشند

.

موش هاي صحرائي سالانه ۱/۳ منابع و ذخائر غذائي جهان را نابود مي سازند

.

عمر سنجاقک ها تنها ۲۴ ساعت است

.

 

پلنگ ها قادرند تا ارتفاع ۵ متر به بالا بپرند

.

اغلب مار ها داراي ۶ رديف دندان مي باشند

.

نود درصد سم مار ها از پروتئين تشکيل شده است

.

تمساح ها قادرند آرواره هاي خود را با نيرو ي ۱۳۰۰ کيلو گرم ببندند

.

تمام قو هاي کشور انگليس جزو دارايي هاي ملکه انگليس مي باشد.

زدن حیوانات

پيامبر خدا (ص) : به صورت حيوانات نزنيند؛ زيرا آنها حمد و تسبيح خدا مي گويند.

علي بن حسين (ع) چهل بار با شتر خود به حج رفت و يك تازيانه بر آن نزد.

پيامبر خدا (ص) : حيوان را براي چموشي و سركشي كردن بزنيد، اما براي لغزيدن و به سر در آمدن نزنيد.

پيامبر خدا (ع) الاغي را ديد كه صورتش را داغ كرده اند، فرمود: مگر نشنيده ايد كه من نفرين كرده ام آن كسي را كه صورت حيوان را داغ كند يا بر چهره اش تازيانه زند؟

 

کوچکترین و عجیب ترین حیوانات دنیا + عکس


کوچکترین و عجیب ترین حیوانات دنیا + عکس

از میمون 16 سانتی متری تا قورباغه 7 میلی متری همه از کوچکترین حیوانات دنیا هستند که شاید به نظر در اندازه واقعی خودشان بسیار عجیب به نظر برسند. این موجودات به سختی در طبیعت دیده می شوند.

بازدید : 23923 نفر

میلیون ها سال از عمر زمین می گذرد و حیوانات و انسان های بسیاری روی این کره خاکی قدم گذاشته اند که هر کدام شرایط خاص خودشان را داشته اند. در میان آن ها برخی حیوانات بوده اند که خیلی ریز و کوچولو اند. این حیوانات گاهی به علت مشکلات ژنتیکی و گاهی به دلایل مختلف اینگونه می شوند. این بار به سراغ حیواناتی رفته ایم که بسیار عجیب و کوچک هستند:


کوچکترین-و-عجیب-ترین-حیوانات-دنیا-+-عکس


Paedophryne Amauensis
این موجود در سال 2010 و در منطقه گینه نو کشف شد. اندازه آن تنها 7.7 میلی متر است و از خانواده قورباغه ها به شمار می آید. این قورباغه ها را به سختی می توان پیدا کرد چرا که اندازه ای بسیار کوچک دارند و حتی صدای آن ها نیز برای انسان ها تقریبا غیر قابل شنیدن است. این قورباغه کوچکترین در دنیا است.



کوچکترین-و-عجیب-ترین-حیوانات-دنیا-+-عکس


Brookesia Micra
سال گذشته در ماداگاسکار یک مارمولک بسیار جالب پیدا شد که بیشتر زمان زندگی خود را در زیر برگ درختان می گذراند و به راحتی نیز می تواند در هر نقطه ای از جنگل پنهان شود. این مارمولک ها 4 گونه متفاوت دارند و اندازه  بالغ آن ها نهایتا 29 میلیمتر گزارش شده است.


کوچکترین-و-عجیب-ترین-حیوانات-دنیا-+-عکس


 Octopus Wolfi
کوچکنرین اختاپوس دنیا به طور دقیق در سال 1913 برای اولین بار دیده و ثبت شد. این اختاپوس وزنی کمتر از یک گرم دارد و اندازه آن در بیشترین حالت به 1.5 سانتی متر می رسد و این بدین معنی است که به راحتی می تواند به انگشتان دست بچسبد. محل زندگی آن در اعماق اقیانوس آرام است و زندگی بی دردسر را تجربه می کند.


کوچکترین-و-عجیب-ترین-حیوانات-دنیا-+-عکس


 Pygmy Marmoset
در جنگل های آمریکای جنوبی و در حالی که از درختان آویزان بود برای اولین بار دیده شد و پس از مدتی به طور رسمی کوچکترین میمون دنیا نام گرفت. این حیوان در بیشتری حالت به 16 سانتی متر می رسد و به راحتی در یک دست جا می شود. آن ها همیشه به صورت گروهی حرکت می کنند و دسته آن ها معمولا از 9 میمون تشکیل شده است.



گوریل

گوریلها از بزرگترین نخستی‌ها هستند. این جانوران خشکی‌زی هستند و در جنگل‌های آفریقازیست می‌کنند. گوریل‌ها به دو گونه تقسیم شده‌اند و هر کدام از آن دو گونه خود به ۴ یا ۵ زیرگونه تقسیم شده است. «دی.ان.ای» گوریل‌ها ۹۸٪-۹۹٪ با «دی.ان.ای» انسان یکسان است و پس از دو گونه شامپانزه نزدیکترین خویشاوند گونه انسان است.

گوریل‌ها در جنگل‌های استوایی و نیمه استوایی زندگی می‌کنند و زیستگاهشان درصد کوچکی از آفریقا را شامل می‌شود و بیشتر گوریل‌ها در بلندی‌ها زندگی می‌کنند و زیستگاه گوریل‌های کوهستانی در کوه «آلبرت ریفت» و جنگلهای مرتفع «ویرونگا ولکانوئوس» در ارتفاعات ۲۲۲۵ متری تا ۴۲۶۷ متری است. گوریل‌هایی که در سرزمین‌های پست در جنگلهای انبوه ٬ مرداب‌ها و باتلاق‌های پایین‌تر از سطح دریا زندگی می‌کنند.


شامپانزه

شامپانزه نام رایجی برای دو گونه کپی در سردهٔ پان [۲] است. رود کنگو دیوار حائلی میان زیستگاه طبیعی دو گونهٔ شامپانزه‌ها است:[۳]

شامپانزه‌ها همانند گوریل‌ها، انسان‌ها و اورانگوتان‌ها عضوی از خانوادهٔ میمون‌های آدم‌وار[۴] هستند. شامپانزه‌ها حدود ۶ میلیون سال پیش از فرگشت انسان جدا شده‌اند، و در حال حاضر دو گونه شامپانزهٔ موجود نزدیک‌ترین خویشاوندان زندهٔ انسان‌ها هستند.[۵] دو گونهٔ شامپانزهٔ معمولی و بونوبو (شامپانزهٔ کوتوله) نزدیک به ۱ میلیون سال پیش از هم جدا شده‌اند.


زاغ (کلاغ)

زاغ سرده‌ای از پرندگان در خانواده کلاغیان است. این سرده دو گونهٔ زاغ نوک‌زرد و زاغ نوک‌سرخ را در بر می‌گیرد که در مناطق کوهستانی جنوب اورآسیا و شمال آفریقا سکونت دارند.

بدن زاغ به رنگ سیاه و پاهای آن سرخ‌رنگ است. تک‌همسرند و زوج تا آخر عمر به یکدیگر وفادار می‌مانند. غذای اصلی آن‌ها بی‌مهرگان است و در کنار آن (به‌ویژه در زمستان) از سبزیجات و منابع غذایی سکونتگاه‌های انسانی استفاده می‌کنند.

بحری، عقاب طلایی و شاه بوف مهمترین دشمنان طبیعی این حیوان می‌باشند و غراب معمولی هم جوجه‌های آن‌ها را شکار می‌کند. در اسپانیا زاغ‌های نوک‌سرخ علاقه دارند تا در کنار اجتماعات دلیجه کوچک لانه‌سازی کنند، چرا که حضور در کنار این شاهین‌های حشره‌خوار امنیت بیشتری را برای آنان فراهم می‌آورد.



زرافه

زرافه (نام علمی: Giraffa camelopardalis) یک جانور آفریقایی پستاندار دارای پنجه و سم از سردهٔ زرافگان، بلندقدترین حیوان زمین و بزرگترین نشخوارکننده‌است. به این جانور شتر گاو پلنگ نیز می‌گویند. زرافه ویژگی‌های خاصی دارد برای مثال سر و گردن دراز این جانور بسیار خاص است. قد زرافه به ۶ متر نیز تجاوز می‌کند و وزن متوسط آن ۱۶۰۰ کیلوگرم برای مرد و ۸۳۰ کیلوگرم برای زن است. این جانور از خانوادهٔ زرافگان است.

زرافه‌ها به طور پراکنده در قارهٔ آفریقا به خصوص کشورهای چاد در شمال، آفریقای جنوبی در جنوب، نیجردر غرب و سومالی در شرق زندگی می‌کنند. زرافه‌های معمولاً ساکن دشت‌ها، مراتع و جنگل‌های باز هستند. منبع غذایی اصلی آن‌ها برگ‌های اقاقیا هستند که هر حیوان گیاه‌خواری قدش به آن‌ها نمی‌رسد. همیشه زرافه‌ها مورد هدف شیرها، گوساله‌ها، پلنگ‌ها و سگ‌های وحشی قرار می‌گیرند. زرافه‌های بزرگسال نمی‌توانند پیوندهای اجتماعی قوی ایجاد کنند. هنگام حمله کردن به زرافه‌ها، این موجودات با گردن خود را به عنوان سلاح استفاده می‌کنند. مردان زرافه‌ها همیشه علاقهٔ زیادی به جفت گیری داشته‌اند که حاصل آن نسل‌های جوان تر این موجودات است.                                                            


طاووس

طاووس نام دو گونه از پرندگان است که جنس نر آن پرهای بسیار زیبایی به‌ویژه در ناحیه دم دارد. این دو گونه عبارت‌اند از طاووس هندی با نام علمی (Pavo cristatus) و طاووس سبز Pavo muticus.

طاووس هندی بومی هند، پاکستان و سری‌لانکا است و پرندهٔ ملی هند به‌شمار می‌رود. و طاووس سبز که پرنده‌ای در معرض انقراض است بومی شرق میانمار تا جاوه است. طول قد آن به ۲٫۳۰ متر می‌رسد. معمولاً پرهایش را برای زیبایی خود می‌گستراند تا در مقابل ماده خود که فاقد این گونه پرهاست خودنمایی کند. این پرنده صدایی بلند دارد و از پرندگان دانه و میوه‌خوار است.


شاه طوطی

شاه طوطی یا طوطی بزرگ اسکندر (نام علمی: Psittacula eupatria) نوعی طوطی بزرگ است. شاه طوطی را در زبان انگلیسی «پاراکیت اسکندر» و در زبان ترکی استانبولی «اسکندر پاپاگانی» و در زبان آلمانی«الکساندر زتیچ»و در زبان فرانسوی«پروچ الکساندر» می¬نامند و در زبان عربی به آن « ببغاء الکسندرینا» گویند.

زیستگاه اصلی شاه طوطی از پاکستان تا ویتنام است که کشورهای پاکستان، هند، سری لانکا،بوتان، نپال، بنگلادش، برمه، تایلند، لائوس و ویتنام را شامل می‌شود. علاوه بر این جمعیت‌هایی از طوطی‌های قفسی فراری نیز در افغانستان، ایران، کویت، عربستان، ترکیه، امارات و یمن ساکن شده‌اند. هرچند جمعیت این گونه رو به کاهش به نظر می‌رسد اما این کاهش آن‌چنان سریع نیست که آن را در شمار گونه‌های آسیب‌پذیر قرار دهد. جمعیت جهانی این گونه اندازه‌گیری نشده ولی گزارش‌ها از تعداد زیاد آن در پاکستان و کمیابی در هندوستان حکایت دارد.


طوطی ماکائو آبی طلایی

ماکائو آبی و زرد یا (ararauna آرا آرانا) و معروف به ماکائو آبی طلایی، این پرنده عضوی از گروهی بزرگ از طوطیان نوگرمسیری به نام ماکائوها می‌باشد.این نژاد در جنگل‌های انبوه و بخصوص در نواحی باتلاقی و در نواحی نورگیر و کم درخت جنگل زیست می‌کند. در جنگل‌های گرمسیری آمریکای جنوبی از ترینیداد و جنوب ونزوئلا تا جنوب برزیل، بولیوی و پاراگوئه زیستگاه این گونه محسوب می‌شود و محدوده‌ای دیگر از زیستگاه این پرنده در امریکای مرکزی که محدود به کشور پاناما می‌شود قرار دارد. این گونه در ترینیداد در خطر انقراض قرار گرفته‌است. در کشور پاراگوئه نیز در آستانه انقراض کلی قرار داشت اما همچنان هم می‌توان آنها را یافت و گستردگی نسبتاً خوبی در بخش بزرگی از قاره امریکای جنوبی دارد.در شهر میامی در ایالات متحده، مرکزی برای ازدیاد نسل و پرورش این گونه وجود دارد. این دلیل باعث شد تا این گونه از خطر انقراض جدی به حداقل نگرانی ارتقا یابد.                                          

طوطی ماکائو قرمز بال سبز

طوطی سبز و سرخ یا (Ara chloropterus) و همچنین معروف به ماکائو بال سبز بزرگترین گونه عمدتاً قرمز رنگ در خانواده ماکائوهاست. این گونه بزرگترین نوع در خانواده خود یعنی آرا بوده وگسترده در جنگل‌های انبوه و جنگل‌های کم درخت و نور گیر از شمال تا مرکز امریکای جنوبی می‌باشد. با این حال وجه مشترکی با دیگر ماکائوها دارد که در از دست دادن زیستگاه طبیعی و شکار غیر قانونی تجارت در قفس و کاهش جمعیت وحشی در سالیان اخیر خلاصه می‌شود.


 
     
         
         
         
         

سگ دوبرمن پینچر

European Dobermann.jpg دوبرمن پینچر (به انگلیسیDoberman Pinscher) که به اختصار دوبرمن هم گفته می‌شود یکی از معروف‌ترین سگ‌های پرورش یافته به‌دست انسان است و از نظر تیز هوشی و هشیاری شناخته شده‌است، اغلب به عنوان سگ گارد یا سگ پلیس استفاده می‌شود.دوبرمن سگی است با اندازه ۶۶ تا ۷۲ سانتی متر قد در نرها و ۶۱ تا ۶۸ سانتی متر در ماده‌ها و بدنی دوکی با موهای کوتاه. آن‌ها بدنی عضلانی، ورزشی، با استقامت و پر سرعت دارند. دوبرمن باید خلق وخوی مغرورانه و هشیار داشته باشد.

ماده‌ها لاغر تر هستند اما نباید دوکی شکل باشند. وزن استانداری برای این نژاد تعریف نشده اما یک سگ مطلوب باید سایز مناسب برای آمیزش و چالاکی و استقامت داشته باشه به طور معمول وزن در نرها بین ۳۴ تا ۴۵ کیلوگرم و در ماده‌ها بین ۲۷ تا ۴۱ کیلوگرم هست.


خرگوش

خَرگوش پستانداری است علفخوار، از خانوادهٔ خرگوشان (Leporidae) و دارای اندامی شبیه به گربه و گوش‌های دراز و لب‌های شکافدار. دست‌های خرگوش از پاهایش کوتاهتر است. و بسیار تند حرکت می‌کند، و دارای انواع مختلف است. در حدود ۶ تا ۸ بچه به دنیا می‌آورد.

در هنگام زمستان به دلیل داشتن پوست سفید پیدا کردن او در برف دشوار است. تغییر رنگ پوست این حیوان ما را به شگفت می‌آورد یعنی در زمستان سفید شدن پوست این جانور و در تابستان خاکستری یا قهوه‌ای شدن آن. می‌توان این خرگوش را مانند آفتاب پرست دانست که او نیز تغییر رنگ می‌دهد. خرگوش قطبی سوراخ‌هایی به عمق ۲ متر در برف حفر می‌کند که این مکان جای مناسبی برای مخفی کردن کودکان به هنگام خطر است.

خاستگاه اصلی ‏این جانور اسپانیا و آفریقای شمالی است[نیازمند منبع] اما به بعضی از کشورهای دیگر هم مهاجرت کرده‌است. این خرگوش گیاهان بومی را می‌خورد و باعث می‌شود که سایر جانوران گرسنه بمانند. این جانور همچنین محصولات کشاورزی را منهدم می‌کند و برای خود سوراخ‌های زیرزمینی حفر می‌کند.

یکی از گونه‌های خرگوش، خرگوش آنقوره است. با توجه به میانگین ۵ تا ۶ بچه در هر زایمان، می‌توانند ۵۰ الی ۶۰ بچه در سال تولید کنند. این نوع خرگوش می‌تواند از سه ماهگی باردار شود.

خرگوش‌ها بیش از ۴۴ گونه‌اند (اهلی و صحرایی). رنگ آن‌ها خاکستری و قهوه‌ای است. خرگوش‌های دست آموز رنگ‌های گوناگونی دارند. طول آن‌ها تا ۶۰ سانتیمتر و وزن آنها تا ۵ کیلوگرم هم می‌رسد. طول عمر آنها تا ۶ سال و دشمنان آنها روباه، مار، عقاب، و انسان هستند. آن‌ها از نوع پستان‌داران هستند. سرعت خرگوش به ۴۰ کیلومتر در ساعت هم می‌رسد. خرگوش ماده قادر است که ۵ تا ۸ بچه به دنیا بیاورد.


خرچنگ

Liocarcinus vernalis.jpgخرچنگ‌ها همه چیز خوار هستند آنها به ویژه از جلبک و سایر غذاها دیگر شامل نرم‌تنان ٬کرم‌ها‏ ٬سخت پوستان دیگر ٬ قارچ‌ها‏ و باکتری‌ها‏ و خرده غذاهایی که در دسترسشان باشد تغذیه می‌کنند.برای بسیاری از خرچنگ‌ها یک رژیم غذایی حاوی مواد گیاهی و حیوانی باعث رشد سریعتر و بیشتر زنده ماندن آنها می‌شود.خرچنگ‌ها از خانواده سخت پوستان هستند.شکمشان کاملا در زیر بدنشان پنهان است. روی بدن از پوسته‌ای سخت پوشیده شده‌است. همچنین آنها دارای یک جفت چنگال هستند.خرچنگ‌ها در تمام اقیانوس‌های جهان یافت می‌شوند اما برخی نیز در آب‌های شیرین و همچنین درون خشکی به ویژه در مناطق گرمسیری نیز زیست می‌کنند.اندازه خرچنگ‌ها بسیار متنوع است از خرچنگ نخودی که تنها چندمیلیمتر اندازه دارد تا خرچنگ عنکبوتی ژاپنی که طول پاهایش بیشتر از ۴ متر است.


لک لک

لک لک پرنده‌ای بزرگ، با پاها و گردن دراز و منقار بلند و راست می‌باشد که آهسته به پرواز در می‌آیند ودرحال پرواز پاها و گردن را کشیده و اندک رو به پائین نگه می‌دارند. آرام و کند راه می‌روند. نر وماده هم شکلند. روی درخت‌ها، صخره‌ها یا ساختمان‌ها آشیانه می‌سازند. از ماهی‌ها، دوزیستان، حلزون‌ها وغیره تغذیه می‌کنند. طول بدن ۱۰۰ سانتیمتر است. این پرنده به‌وسیله پر و بال سفید، شاهپرهای بالی سیاه براق، گردن دراز، منقار و پاهای دراز برنگ سرخ و روشن به آسانی تشخیص داده می‌شود. روی درخت‌ها وساختمان‌ها می‌نشیند ودر این حالت اغلب یک پای خود را جمع می‌کند. آرام وبا تأنی راه می‌رود. در پرواز آهسته بال می‌زند واغلب بالباز اوج می‌گیرد ودر ارتفاع زیاد پرواز می‌نماید. طرح بدن درحال پرواز با گردن دراز کشیده آن را از حواصیل، پلیکان و کرکس مشخص می‌کند. بصورت گله‌های نامنظم مهاجرت می‌کند. زود انس می‌گیرد. لک‌لک سیاه بطول ۹۵ سانتیمتر پر وبالش سیاه براق است با جلای زرشکی و سبز و سطح شکمی سفید، منقار، دور چشم و پاهایش سرخ رنگ است. پرنده‌ای است تک زی ودیر انس به تنهائی یا دسته جمعی مهاجرت می‌کند.

کبوتر

کبوتر، کفتر، کوتر [۵] یا کپتر به گروهی از پرندگان متوسط تا بزرگ جثه از خانواده کبوترسانان گفته می‌شود که به دو صورت وحشی و اهلی یافت می‌شود و رنگ‌ها و نژادهای مختلفی دارد که معروف‌ترین آن‌ها کبوتر خانگی، کبوتر چاهی و کبوتران خانگی وحشی شده است.

هر دو واژه کبوتر و کفتر در نوشتار و گفتار پذیرفته شده به گونه‌ای که کفتر در شاهنامه هم آمده[۶] با این این وجود در نوشتار کبوتر بیشتر به کار می‌رود و در گفتار بسته به گویشور ممکن است «کبوتر» یا «کفتر» واژه پرکاربردتر باشد. با این حال کفتر در ترکیباتی مانند کفترباز و کفتربازی از کبوتر کاربرد بیشتری دارد.نام علمی کبوتر خانگی Columba livia domestica است. نام علمی کبوتر چاهی که اکثر کبوتران خانگی از نسل آن‌هایند Columba livia است. به این پرنده در زبان عربی، حمام(طیر) و در ترکی، گورچین گویند. واژه کبوتر یک واژه فارسی است که از دو واژه «کبود» (آبی) و «تر» تشکیل شده‌است. در زبان سانسکریت به آن Kap^ota و درزبان پهلوی به آن Kapotar می‌گفته‌اند.

در فارسی محاوره‌ای متداول، به کبوتر، کَفتر می‌گویند که مُبدَّل کبوتر است و نام‌های محلی آن در کردستان وکرمانشاه کوتر، کموتر و در بعضی نقاط جنوب کپتر و کبتر است. در لغتنامه دهخدا، نام‌های زیر به این پرنده نسبت داده شده‌است: کفتر، کبتر، حمام، حمامه، نامه‌بر، کوتر، عفد، فاخته، سعدانه، صلصله و بالاخره ورقاء.

نژادهای کبوتر بسیار متنوع بوده ودر سراسر جهان پراکنده‌است.                                               


قو گنگ

قو پرنده‌ای از خانواده اردکیان، که غازها و اردکها را نیز در بر می‌گیرد، است و دارای جثهٔ بزرگتری نسبت به دیگر اعضای این خانواده‌است. این پرنده از بزرگ‌ترین و زیباترین پرندگان آبزی جهان به شمار می‌رود. با اینکه یک نژاد از قو دارای پرهای کامل سیاه‌است و یک نژاد دیگر دارای پرهای سیاه بر گردن، در باور همگانی این پرنده بیشتر با رنگ سفید پرهایش به یاد آورده می‌شود.

قوها در بیشتر مناطق نیمکره شمالی یافت می‌شوند. در قاره استرالیا و آمریکای جنوبی نیز دو گونه از این پرنده زندگی می‌کنند. آن‌ها در مناطق آبگیری و مردابگونه زندگی و تخم‌گذاری می‌کنند و با آمدن و رفتن فصل‌ها به مناطق دیگر مهاجرت می‌کنند. ایران از جمله مناطقی است که قوهای مهاجر زمستان‌ها را در آن می‌گذرانند و سه گونه قو به مناطق شمالی ایران و دیگر مناطق خاورمیانه مهاجرت می‌کنند.

این پرندگان مانند دیگر اعضای خانواده اردکیان گیاهخوار هستند و از گیاهان آبزی تغذیه می‌کنند. آن‌ها گاه موجودات ریز زیرآبی و به ندرت ماهی‌ها را نیز می‌خورند. قوها در طول زندگی به طور معمول تنها یک همسر اختیار می‌کنند و میزان جدایی در آن‌ها بسیار کم است. آن‌ها تنها در صورتی زوج جدید انتخاب می‌کنند که یا همسرشان بمیرد و یا آنکه نتوانند تخم‌گذاری و جوجه‌آوری کنند. قوها در حالت کلی بسیار آرام هستند و تنها در صورت نزدیک شدن مهاجمان در هنگام نگهداری از جوجه‌هایشان به شدت خشن می‌شوند. این پرندگان جانورانی قلمروخواه هستند و با تمام توان از قلمروی خود در برابر مهاجمان احتمالی دفاع می‌کنند.                                        


یوز پلنگ

یوزپلنگ یا یوز (نام علمی: Acinonyx jubatus) جانوری مهره‌دار از رده پستانداران، راستهگوشتخواران، خانواده گربه‌سانان است.

بدن این گربه‌سان در درازای چندین میلیون سال به گونه‌ای پیشرفت پیدا کرده است که این جانور بتواند توانایی حرکت با تندی برابر با ۱۱۰ کیلومتر در ساعت را داشته باشد. سرعت یوزپلنگ در عرض ۳ ثانیه پس از شروع دویدن به صد کیلومتر در ساعت می‌رسد که از شتاب بسیاری از ماشین‌هایمسابقه‌ای نیز بیشتر است. اندام باریک، پاهای لاغر و بلند، قفسه سینه‌ای کم پهنا ولی عمیق وجمجمه‌ای کوچک، ظریف و گرد، یوز را به سریع‌ترین جانور روی زمین تبدیل کرده است. یوزها به آسانی از دیگر گربه سانان تشخیص داده می‌شوند. این امر تنها به دلیل وجود خال‌های روی بدن او نیست بلکه بدن باریک و کشیده، سر کوچک، چشم‌های بالا قرار گرفته و گوش‌های کوچک و تا حدودی پهن است که آنها را متمایز می‌کند. طعمه معمول آنها غزال‌ها (به ویژه غزال تامسون)، ایمپالا،آنتیلوپ‌ها و دیگر پستانداران سم دار حداکثر تا ۴۰ کیلوگرم وزن هستند. یک نر بالغ تنها هر چند روز یک بار شکار می‌کند اما ماده‌های دارای توله تقریباً هر روز به شکار می‌پردازند. در حالی که سایر گربهسانان شکارچیان شب هستند یوزها عمدتاً روز فعال بوده و اغلب در اوایل بامداد و غروب آفتاب به سراغ طعمه‌های خود می‌روند.

Acinonyx jubatus walking edit.jpg

تاکتیک او در شکار مخفی شدن و نزدیک شدن به طعمه است. زمانی که او به حدود ۳۰ متری طعمه خود رسید، با حرکتی سریع به طرف او یورش می‌برد. تعقیب طعمه به طور متوسط بیست تا شصت ثانیه به طول می‌انجامد و این زمان در یک فاصله ۱۶۰ متری صرف می‌شود (حداکثر ۵۰۰ متر) و پس از آن دیگر طعمه را دنبال نمی‌کند. ضریب موفقیت او در شکار پنجاه درصد اندازه گیری شده است. میزان تغذیه روزانه آنها به طور متوسط در روز دو کیلوگرم است که به نظر غذای زیادی نیست.

طول سر و بدن او بین ۱۱۲ تا ۱۳۵ سانتیمتر، طول دمش ۶۶ تا ۸۴ سانتیمتر و وزن او بین ۲۱ تا ۷۲ کیلوگرم اندازه گیری شده است. (نرها ۱۵ درصد درشت جثه تر از ماده‌ها هستند) طول دوره عمر آنها در طبیعت هفت سال گزارش شده اما به نظر می‌رسد حداکثر تا ۱۲ سال هم عمر کنند. عمر آنها در اسارت تا ۱۶ سال هم گزارش شده است. ماده‌ها هر دو سال یک بار زایمان دارند و نرها در سه سالگی به سن بلوغ می‌رسند. یوزها به دو حالت در طبیعت دیده می‌شوند: گروه خانوادگی و نرهای سرگردان. نرهای سرگردان معمولاً برادر بوده و اغلب یک ائتلاف دو یا سه نفره را تشکیل می‌دهند؛ به ندرت اتفاق می‌افتد که یک نر تنها زندگی کند. این ائتلاف در کنار هم قرار داشته، با هم به شکار رفته و معمولاً محدوده زندگی آنها با قلمرو چند ماده هم پوشانی دارد. پیش از زایمان، یوز ماده یک ناحیه یا کنام مناسب را که معمولاً علفزار بلندی در یک ناحیه مرطوب است انتخاب کرده و یک تا شش توله ۲۵۰ تا ۳۰۰ گرمی می‌زاید. این توله‌ها از ۱۴ تا ۱۶ ماه پس از تولد تحت مراقبت مادر قرار دارند و یوز ماده به جز هنگام شکار لحظه‌ای آنها را تنها نمی‌گذارد. در سه یا چهار ماهگی توله‌ها از شیر گرفته شده و توسط غذای حاصل از طعمه تغذیه می‌شوند. نرها در مراقبت والدینی نوزادان هیچ دخالتی ندارند. بچه‌ها همیشه در حال بازی با یکدیگر بوده و مهارت‌های شکار را با طعمه‌های زنده‌ای که مادر به کنام باز می‌گرداند فرا می‌گیرند، هر چند این توله‌ها همچنان در شکار طعمه آماتور باقی می‌مانند. یوزهای جوان در سنین بعد از نوجوانی و در هنگام جدا شدن از مادر به مدت شش ماه به جهت ایمن بودن از خطرات احتمالی با هم باقی می‌مانند. اما پس از این دوره خواهرها گروه را ترک کرده اما برادرها به زندگی در کنار هم ادامه می‌دهند.


ببر مازندران

ببر هیرکانی یا ببر مازندران، که در برخی نقاط به آن ببر کاسپین می گویند[۱]، (نام علمی:Panthera tigris virgata) (به مازندرانی: سِرخِ شیر) در ناحیه گسترده ای از چین تا دریای سیاه می زیسته است. جنگلهای هیرکانی، قفقاز، ترکمنستان، ازبکستان، تاجیکستان، قزاقستان، قرقیزستانو غرب چین مسکن این گونه از ببر بوده است که امروزه منقرض گردیده‌است اما هنوز ادعاهایی اتفاقی دربارهٔ رویت آن گزارش می شود[۲]

آخرین ببر کاسپین در گلستان دیده شد که افراد محلی به آن شیر سرخ می‌گفتند! که در سال ۱۳۳۸در جنگل‌های گلستان، در منطقه مینودشت، به دست تعدادی شکارچی محلی شکار شد.

از ببر کاسپین تنها یک نقاشی رنگی و چند عکس و چند پوست بجا مانده است[نیازمند منبع]. عکسها و پوست‌ها نشان می‌دهند که رنگ ببر کاسپین از ببر بنگال روشن‌تر، و تااندازه‌ای نارنجی مایل به قرمزو نوارهای عرضی آن باریک‌تر و منظم‌تر و به تعداد بیشتر بوده‌است. موهای بدن ببر کاسپین بلندتر و پُرپُشت تر از ببر بنگال و کوتاه‌تر از ببر سیبری و جثه آن بزرگ‌تر از ببر بنگال و کوچک‌تر از ببر سیبری بوده‌است.

ببر کاسپین، مارال، گراز، شوکا، خرگوش ، پرندگان ، خزندگان ، گربه وحشی و هنگام گرسنگی کمبود غذا، گاو و گاومیش اهلی شکار می‌کرده.

شکار بی رویه، خشک کردن نیزارها و مرداب ها برای کشاورزی، باغداری و خانه سازی، از میان رفتن جنگل های جلگه ای سبب نابودی نسل ببر در ایران شده‌است.ببر کاسپین از تیره‌های بسیار نزدیک به ببر سیبری بوده و این دو تیره، تنها حدود ده هزار سال است که از هم جدا شده‌اند. بررسی دی‌ان‌آ بقایای یافته شده از ببر کاسپین و مقایسه آن با ببر سیبری، نشان می‌دهد این دو تیره تنها در یک نوکلئوتید تفاوت دارند و هر دو از یک زیرگونه بوده‌اند. همین امر احتمال بازگشت ببر کاسپین به چرخه طبیعت را قوت بخشیده‌است.                                    


فیل افریقایی

فیل یا پیل نام حیوانی بزرگ‌جثه از راسته خرطوم‌داران (Proboscidea) از خانواده فیلان (Elephantidae) است که بیشتر بومی هندوستان و آفریقا می‌باشد.[نیازمند منبع]

فیل‌ها سنگین‌ترین جانوران خشکی هستند.دو گونه فیل وجود دارد؛ یکی فیل آفریقایی که در آفریقا زندگی می‌کند و دیگری هم فیل هندی که ساکن هند است.این جانوران از خرطوم دراز خود به عنوان دست استفاده می کنند و با آن غذا و آب را در دهان خود می گذارند. جنس عاج فیل‌ها مانند جنس دندان است. فیل‌های نر از عاج برای جنگیدن استفاده می کنند.

فیل‌ها احتیاجی به دفاع از سرزمینی که در آن زندگی می‌کنند ندارند٬ چون به نظر می‌رسد همسایگانشان را می‌شناسند و با آن‌ها روابط دوستانه دارند. آن‌ها قدرت بینایی ضعیفی دارند ولی حس شنوایی و بویایی آن‌ها بسیار خوب است.اگر یکی از فیل‌ها احساس خطر کند٬ همهٔ گله گوش به زنگ می‌شود.[۱]


بز کوهی

بز کوهی یا بز وحشی بصورت دسته‌های کوچک در کوهستان‌ها زندگی می‌کنند.

در کوه‌های ایران از این حیوان بسیار دیده می‌شود. در کوهستانهای آسیای صغیر و کوههایهیمالیا و هندوکش فراوان است و توسط شکارچیان شکار می‌شود.موهای بدن بطور کلی زبر و کوتاه هستند و در نرها در پایین چانه دسته‌ای از موهای بلند ریش مانند روئیده‌است. همچنین در پشت بدن در طول خط طولی تیره پشت از شانه تا حدود دم موها بلند شده و به صورت تیغه‌ای درآمده‌اند. دم کوتاه است و طول آن با موهای انتهایی کمی بیشتر از طول گوش است. پاها قوی و سم نسبتاً پهن است. ماده‌ها بدون ریش هستند و شاخ در آنها کوتاه است و طول آن معمولاً کمتر از ۲۰ سانتیمتر است. نرها شاخ بلند و زیبایی دارند که مانند شمشیر خمیده به طرف عقب متمایل شده‌اند. قاعده شاخها در روی جمجمه خیلی بهم نزدیک شده‌اند ولی بقیه شاخ به تدریج از هم دور شده و در نوک کاملاً از هم فاصل بیشتری پیدا می‌کنند. رنگ بدن در پایین گونه‌ها و پهلوهای گردن و پهلوهای بدن نخودی خاکستری که در روی رانها و پاهای جلو تیره‌تر متمایل به قهوه‌ای می‌شود. ریش بلند و سیاهرنگ و یک خط قهوه‌ای تیره رنگ در خط میانی پشت در عقب سرازبین گوش‌ها تا نزدیک دم وجود دارد و همچنین نوار عرضی تیره‌ای به همین رنگ در روی شانه به طرف پهلوها و پایین سینه ادامه دارد. پوزه در بالای سوراخ‌های بینی خاکستری تیره و پیشانی قهوه‌ای روشن که در جلوی قاعده شاخ‌ها تیره می‌شود. جمجمه حجیم و از استخوانهای ضخیم تشکیل شده و پهنای آن در ناحیه برجستگیهای حدقه خیلی زیاد و پوزه برعکس دراز و باریک است. استخوان‌های بینی کوتاه است.                                             


شیر

شیر (نام علمی: Panthera leo) پستانداری گوشتخوار از سردهٔ پلنگیان خانوادهٔ گربه‌سانان است. با بدنی بزرگ که وزنش در میان نرها گاه به ۲۵۰ کیلوگرم می‌رسد؛ این جانور نیرومند دومین عضو بزرگ‌جثهٔ سردهٔ خود پس از ببر است. شیر به خاطر بدن بزرگ و هیبت و چالاکیش در هنگام شکار لقب «سلطان جنگل» را به خود گرفته؛ اگرچه بیشتر در مناطق ساوانایی آفریقا زندگی می‌کند و تنها تعداد کمی از آن در جنگل گیردر هندوستان یافت می‌شوند. آن‌ها طعمه‌های گوناگونی را به‌عنوان خوراک اختیار می‌کنند که شامل بیشتر جفت‌سمان بومی آفریقا و به‌ندرت جانداران بزرگی چون فیل و زرافه می‌شوند.

با آنکه در گذشته شیرها در آفریقا، خاورمیانه، و جنوب آسیا (از جمله ایران) به فراوانی یافت می‌شدند، امروزه تعداد محدودی از آن‌ها در آفریقا و آسیا باقی مانده‌اند که جمعیتشان به سوی کمتر شدن پیش می‌رود. در حال حاضر اتحادیه بین‌المللی حفاظت از محیط زیست وضعیت بقای گونهٔ شیر را در حالتآسیب‌پذیر طبقه‌بندی کرده‌است.[۱]

شیرها ساختار اجتماعی مشخصی دارند که بر پایهٔ تشکیل گروهی به سرپرستی یک تا سه نر و تعدادی ماده به همراه توله‌هایشان است. آن‌ها به صورت گروهی به شکار می‌روند و شکارکردن بیشتر بر دوش شیرهای ماده است. با آنکه شیرهای نر شکار نمی‌کنند اما وظیفهٔ محافظت از گروه و قلمرو آن را بر دوش دارند؛ ناحیه‌ای که می‌تواند تا ۲۶۰ کیلومتر مربع را پوشش دهد.به این جانور با ابهت از دیرباز تا کنون در فرهنگ و ادبیات ملل گوناگون جهان توجه شده است. نگاره‌های غار در لاسکو فرانسه نخستین نقاشی‌های یافت شده از شیر در جهانند که مربوط به ۱۷٬۰۰۰ سال پیش هستند. به عنوان نمادی از پادشاهی و قدرت در طبیعت، تصویر شیر از دیرباز در فرهنگ ایرانی نمایندهٔشاهنشاهی بوده و اشاره به آن در طول تاریخ از سنگ‌نگاره‌های تخت جمشید تا پرچم ایران و خاندان شاهنشاهی پهلوی دیده می‌شود.                                        


گرگ خاکستری

 گُرگِ خاکِستَری (نام علمی: Canis lupus) که گاهی بطور خلاصه گرگ نامیده می‌شود یکی ازپستانداران گوشتخوار و گونه‌ای از سگ‌سانان است.

گرگ سگسانی است بزرگ شبیه به سگ با دم افتاده. رنگ گرگ متغیر است ولی بطور کلی خاکستری و زرد یا قهوه‌ای مخلوط با موهای سیاه می‌باشد. بصورت یک خانواده یا گله‌ای که از چند خانواده تشکیل شده دیده می‌شود. معمولاً در روز شکار می‌کند، بویژه صبح زود به گله گوسفندانحمله می‌کند، و گاهی هم شبها به آغل گوسفندان حمله می‌کند.

گرگها معمولاً زیر ریشه و تَنهِ درختان افتاده و یا حفرهایی که بوسیله جانوران دیگر ساخته شده بسر می‌برند، احیاناً در سوراخ کوه‌ها نیز آشیانه می‌گیرند، گرگها در جلگه‌ها و جنگلها و مناطق کوهستانی دیده می‌شوند. گرگ حیوانی بسیار خطرناک است.

این گوشتخوار بسیار باهوش به صورت اجتماعی و در گروههای ۲۰ تایی زندگی می‌کند. در داخل هر گروه یک جامعه طبقاتی بخوبی تنظیم شده وجود دارد که توسط یک نر و ماده غالب هدایت و رهبری می‌شود، گروههای خانواده گرگها، قلمرو گسترده‌ای تا هزار کیلومتر متر مربع را اشغال می‌کنند (۴۰۰ مایل مربع). اعضاء یک گروه (گله) برای ردگیری، محاصره و کشتن طعمه‌های بزرگ مثل گوزن کانادایی با همدیگر همکاری می‌کنند.از زیر گروه‌های آن می‌توان به گرگ مکزیکی اشاره کرد.

گرگ‌های خاکستری پس از انسان بطور طبیعی گسترده‌ترین پستانداران بر روی زمین هستند. البته امروزه به علت پیشروی انسان‌ها، گرگ‌ها بسیاری از مناطق زندگی قبلی خود را از دست داده‌اند.

گرگ‌های خاکستری بطور متوسط ۸ تا ۱۲ سال عمر می‌کنند. در حالت حفاظت‌شده آنها قابلیت زندگی تا ۲۰ سال را نیز دارند.

طول بدن اکثر گرگ‌های خاکستری بین ۱۰۰ تا ۱۶۰ سانتی‌متر، طول دمشان ۳۰ تا ۵۰ سانتی‌متر، قد ۵۰ تا ۱۰۰ سانتی‌متر و وزنی بین ۱۵ تا ۸۰ کیلوگرم دارند. گونهٔ مذکر معمولاً ۲۰ درصد بزرگ‌تر از گونه مونث است.                                                                                                   


روباه

روباه جانوری از تیرهٔ سگسانان است. روباه تقریباً در همه جای دنیا زندگی می‌کند. روباه در نواحی قطبی درجلگه‌های بی درخت شمال ودور نیز به سر می‌برد. در سراسر دنیا روباها به رنگ‌های مختلف دیده می‌شوند. دربیابان‌های آفریقا و در خاورمیانه در کویرها ودر دشتهای خشک نیز روبا زندگی می‌کند. روباه سرخ در اروپا، آفریقا، ودر آسیا و آمریکای شمالی به سر می‌برند. همه روباهان سرخ، سرخ نیستند.
جفت روباه
روباه به رنگهای گوناگونی از سرخ پدیده طلائی تا قهوه‌ای شدید می‌باشند. برخی از روباهان موی سیاه خالص دارند. روباه سرخ ممکن است آنرا روباه نقره‌ای نامید. خطوط پوشش سرخ با خطوط سیاه روی پشت وشانه اش دارد. روباها در بعضی جاهای دنیا گاه وقتی در معرض خطر هستند از جانب شکارچیان. چون شکارچیان گاهی روباها را برای پوست پر موونرمش بدام می‌اندازند وشکار می‌کنند. همچنین در بعضی جاها روباهان را نیز برای پوستشان پرورش می‌دهند. پوشش روباه نقره‌ای مخصوصاً بواسطهٔ پوستش با ارزش است. روباهان قطبی می‌توانند رنگ سفید یا آبی داشته باشند. هر دونوع بواسطهٔ تغییر فصلهای سال تغییر می‌کنند. شبیه زمین اطراف آنها، روباه سفید در تابستان به رنگ قهوه‌ای در می‌آید وبه رنگ محیط اطراف خود در می‌آید. روباه آبی رنگ، رنگش از آبی روشن تا آبی خاکستری وتا رنگ تیره تر در تا بستان در می‌آید. زیرا در نواحی بیابانی روباهان دیگر برنگهای محیط اطراف خود که خیلی متفاوت است، تا علفزارها وبیشه‌های بی درخت، پشتخه‌ها، ومیان صخره به سر می‌برند. مثلاً روباه خاکستری تقریباً درمیان صخره‌ها وبرگهای سایه دار جنگلها ظاهر می‌شود. روباه یک حیوان بسیار باهوش و در عین حال زیرک است. در مناطق جنوب ایران بخصوص کره بند بوشهر بنام توره و یا تاته توره و همچنین روهه نیز نامیده می‌شود.                                                               

روباه قطبی

روباه قُطبی، گونه‌ای روباه است که در نواحی قطبی اروپا، آسیا و آمریکای شمالی زندگی می‌کند. اندازه بدن آنها بین چهل و شش تا شصت و هشت سانتیمتر است و اندازه دم آنها تا سی و پنج سانتیمتر می‌شود. روباه قطبی از معدود جانورانیست که می‌تواند در برف و یخ زندگی کند. آنها پاهای کوتاه و پرمو دارند و گوشهای آنها کوچک و تقریباً گرد است. این روباه‌ها از جوندگان کوچک، پرندگانیکه بر روی زمین زندگی می‌کنند، باقی مانده غذای خرس قطبی و حتّی لاشه حیوانات تغذیه می‌کنند. سوراخهای پای تپّه‌ها و صخره‌ها پناهگاه‌های خوبی برای روباه‌ها می‌باشند ولی آنها در طول زمستان نمی‌خوابند و می‌توانند دمای پنجاه درجه زیر صفر را نیز تحمّل کنند.

روباه‌های قطبی در ماه‌های مه و ژوئن پس از پنجاه و یک تا پنجاه و هفت روز بارداری چهار تا یازده توله به دنیا می‌آورند و پدر و مادر هر دو از توله‌ها نگهداری می‌کنند.

این روباه ها در تابستان پوششی متفاوت دارند که برنگ کوه‌ها و صخره‌هاست و در زمستان، سفید شده و به رنگ برف در می‌آیند. در حال حاضر به نوعی در جاهایی مانند مکان‌های محصور و پر از غذا زندگی می‌کنند.               برای دیدن چند عکس از روباه قطبی به ادامه مطلب مراجعه کنید 


خرس سیاه آسیایی

خرس سیاه آسیایی یا خرس سیاه تبتی یا خرس ماه گونه‌ای خرس در اندازه متوسط است که یک علامت V بر روی قفسهٔ سینه‌اش نقش بسته‌است. این خرس به‌خوبی برای زندگی بر روی درخت انطباق یافته و در مناطق وسیعی از جنوب آسیا، شمال شرق چین، خاور دور روسیه و ژاپن می‌زید. آی‌یوسی‌اناین حیوان را در فهرست گونه‌های در خطر انقراض و در ردهٔ آسیب‌پذیر قرار داده‌است که بیشتر به‌دلیلجنگل‌زدایی و شکار این حیوان برای استفاده از برخی اعضای بدن اوست. خرس سیاه شباهتریخت‌شناسانه بسیار زیادی با خرس‌های ما قبل تاریخ دارد و برخی دانشمندان وی را نیای دیگر گونه‌های امروزین خرس می‌دانند. خرس سیاه هرچند بیشتر گیاه‌خوار است اما رفتاری پرخاش‌گرانه نسبت بهانسان دارد و حملهٔ بدون هشدار این حیوان به آدمی بارها گزارش شده‌است.


خرس قهوه ای

خرس قهوه‌ای نوعی خرس بزرگ است که در بسیاری از مناطق آمریکای شمالی و شمال اورآسیاپراکنده است. وزن این گونه از ۷۰ تا ۷۸۰ کیلوگرم متغیر است و بزرگ‌ترین زیرگونهٔ آن خرس کودیاک در قامتی هم‌اندازهٔ خرس قطبی با وی بر سر عنوان بزرگ‌ترین گونهٔ خرس و بزرگ‌ترین حیوان شکارچی روی زمین رقابت می‌کند.

خرس قطبی

خرس قطبی خرس بزرگی است که معمولاً در قطب شمال زندگی می‌کند.این خرس معمولاً به عنوان خرس سفید یا خرس شمالی نیز شناخته می‌شود.با توجه به گرم شدن زمین این موجودات در حال از بین رفتن هستند.خرس قطبی فقط در قطب شمال زندگی می كند و بیشتر عمرش را روی یخهای شناور می گذراند. این حیوان بزرگترین جانور گوشتخوار خشكی و بزرگترین عضو خانواده خرسهاست و با سرمای اقیانوس منجمد شمالی به خوبی سازگار شده است. این حیوان بین 4 تا 8 سالگی بالغ و آماده تولید مثل می شود و هر بار یك تا سه توله به دنیا می آورد و 25 تا 30 سال عمر می كند.

 


اسب عربی

           Gatsby.jpg          بعضی اوقات در ایران به آن اسب اصیل میگویند یکی از نژادهای اسب سبک در جهان و متعلق به منطقه خاورمیانه می‌باشد. شناسایی این نژاد بدلیل شکل سر متمایز و دم مرتفع آن آسان میباشد.این اسب یکی از قدیمترین نژادها در جهان محسوب شده به طوری که کشف‌های باستان شناسی اصول این نژاد را به ۴۵۰۰ سال قبل بر می‌گرداند، اسبهای عربی در منطقه خاورمیانه بوجود آمده و از آنجا از طریق تجارت یا جنگ‌ها به تمام جهان انتشار یافته‌اند، همچنین از این نژاد برای بهبود بخشیدن ویژگی‌های دیگر نژادها از قبیل قدرت تحمل بالا، فرمان پذیری و سرعت استفاده می‌شود.

نژاداسب عربی در طول تاریخ به دست اعراب کوچ نشین پرورش و تکامل یافت تا آنجا که به طور معمول این اسب با صاحب خویش در یک چادر میزیسته. این ارتباط نزدیک و تنگاتنگ با انسان تا به امروز در این نژاد حفظ شده است و آن را به مورد اعتمادترین نژاد اسب برای استفاده در جنگ‌ها مبدل کرده بود، این شیوه پرورش اسب عربی هم اکنون توسط مربیان اروپایی نیز دنبال می‌شود به طوری که مربی اسب با آن مانند یک دوست رفتار می‌کند.
انضباط و فرمانبرداری این اسب سبب می‌شود که به صورت یکی از قویترین نژادها در مسابقات اسب دوانی درآید و این نژاد یک از ده نژاد محبوب در بسیاری از مناطق جهان شامل ایالت متحده امریکا، کانادا، بریتانیای کبیر، استرالیا، اروپا، آمریکای جنوبی و همچنین سرزمین اصلی آن خاورمیانه است اهمیت این نژاد در جهان تا به آن حد پیش رفته که سازمانی بین المللی مخصوص آن با عنوان سازمان جهانی اسب عرب برای حفظ این نژاد زیبا تشکیل شده است که ایران نیز از اعضای آن میباشد.

 


اسب آبی

اسب آبی یک جانور پستاندار گیاه خوار ساکن آفریقا می‌باشد.و یک یا فقط دو هم خانواده دارد.این موجودات حیواناتی نیمه آبزی هستند که در زیر صحرای بزرگ آفریقا در رودخانه‌ها و برکه‌ها زندگی می‌کنند.این حیوانات در طول روز با ماندن در آب رودخانه یا در گل و لای خود را خنک می‌کنند.عمل تولید مثل و همچنین زایمان هر دو در آب اتفاق می‌افتد.اسب‌های آبی یک محدوده‌ای از رودخانه را به خود اختصاص داده و مانع از ورود سایرین می‌شوند. آنها هنگام تاریک روشن هوا برای تغذیه و چریدن از آب بیرون می‌آیند.اسب‌های آبی در رودخانه و در کنار هم استراحت می‌کنند و چریدن عملی است که آنها به تنهایی انجام می‌دهند و دست جمعی به بیرون آب نمی‌آیند و آنها در واقع حیوانات خشکی زی نیستند.با آنکه اسب آبی از نظر فیزیکی مانند خوکها و دیگر ناخن‌پایان مانند فیل هستند اما نزدیکترین خویشاوند زنده آنها بالن‌ها و نهنگها هستند. نیای مشترک بالن‌ها و ناخن‌پایان در ۶۰ میلیون سال پیش ار یکدیگر جدا شده‌اند.قدیمی‌ترین سنگواره پیدا شده از اسب آبی متعلق به ۶۰ میلیون سال پیش است.

 

 

 


امتیاز : نتیجه : 3 امتیاز توسط 3 نفر مجموع امتیاز : 13

ارسال نظر

نام
ایمیل (منتشر نمی‌شود) (لازم)
وبسایت
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) :S
نظر خصوصی
مشخصات شما ذخیره شود ؟ [حذف مشخصات] [شکلک ها]
کد امنیتیرفرش کد امنیتی



نام ارسال کننده: alirezashaker

منبع را بنویس
پاسخ : س.باتشکر از بازدید شما
منبع:
www.ircartoon.net
پاسخ : منبع انمیشن هاس دیه

1393/6/17 || 13:22


نام ارسال کننده: گمشده

شکلکشکلکشکلکشکلکشکلک
1393/3/20 || 11:23


نام ارسال کننده: مدیر بلاگ:

رمز1393
1393/3/2 || 10:55


نام ارسال کننده: گمشده

رمز رو از طریق نظر خصوصی برام بفرست.شکلک
1393/2/29 || 17:38


مطالب گذشته

» welcome(خوش آمدید) »» سه شنبه 11 شهریور 1393
» مطالب متفرقه »» پنجشنبه 09 مرداد 1393
» فیلم حیوانات »» پنجشنبه 09 مرداد 1393
» جوک حیوانات »» یکشنبه 28 اردیبهشت 1393
» درباره ی حیوانات »» پنجشنبه 18 اردیبهشت 1393
» تصاویر حیوانات »» پنجشنبه 22 اسفند 1392
» بر چسب ها (حتما بیا تو) »» یکشنبه 18 اسفند 1392